Hauptmenü öffnen

Alex (Alexander) Thomson (* 12. Januar 1929 in London; † 14. Juni 2007 in Chertsey[1] weer en britischen Kameramann.

Leven un WarkÄnnern

Thomson weer boren in London, England. He is 1982 för sien Kameraföhren in Excalibur för den Oscar nomineert wesen. He hett an vele bekannte Filmen mitarbeit, as to’n Bispeel Labyrinth, The Sicilian oder Cliffhanger. Ünner sien Warken weern ok twee Shakespeare-Adapschonen, bi de Kenneth Branagh Speelbaas weer,

Sien Loopbahn bi’n Film hett in de laten 1940er Johren anfungen un güng wieter de Siet vun den Kameramann Nicolas Roeg, mit den he twüschen 1961 un 1966 twölf Filmen dreiht hett. Vun 1980 bit 1982 weer Thomson Präsident vun de British Society of Cinematographers (BSC).[2] 2002 hett he sik in’t Privatleven torüchtogen,[3]

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1967 Ervinka
1968 Here We Go Round the Mulberry Bush
dt.: ...unterm Holderbusch
1968 The Strange Affair
dt.: Skandal bei Scotland Yard
1969 Alfred the Great
dt.: Alfred der Große – Bezwinger der Wikinger
1972 Dr. Phibes Rises Again
dt.: Die Rückkehr des Dr. Phibes
1978 The Cat and the Canary
dt.: Die Katze und der Kanarienvogel
1979 A Game for Vultures
dt.: Spiel der Geier
1981 Excalibur
dt.: Excalibor – Das Schwert des Königs
1983 The Keep
dt.: Die unheimliche Macht
1985 Year of the Dragon
Im Jahr des Drachen
1985 Legend
dt.: Legende
1986 Raw Deal
dt.: Der City-Hai
1986 Labyrinth
dt.: Reise ins Labyrinth
1987 The Sicilian
dt.. Der Sizilianer
1990 Wings of Fame
1990 Mr. Destiny
dt.: Mr. Destiny – Voll Daneben
1992 Alien³
dt.: Alien 3
1993 Cliffhanger
dt.: Cliffhanger – Nur die Starken überleben
1993 Demolition Man
1995 The Scarlet Letter
dt.: Der scharlachrote Buchstabe
1996 Executive Decision
dt.: Einsame Entscheidung
1996 Hamlet
2000 Love’s Labour’s Lost
dt.: Verlorene Liebesmüh’
2000 A Shot at Glory
dt.: Shot at Glory – Das Spiel ihres Lebens

UttekenÄnnern

Thomson weer för sien Arbeiten achtmol för Filmpriesen vörslahn, dorünner eenmol för den Oscar in de Kategorie Best Kameramann för Excalibur. Wunnen hett he dree Priesen:

BornsÄnnern

  1. Alex Thomson in de Encyclopædia Britannica, Year in Review 2007 afropen an’n 5. April 2010
  2. Naroop vun de BSC
  3. Quentin Falk: This Shining Light in Exposure 13, Fujifilm Motion Picture (PDF, englisch; 483 kB)

WeblenkenÄnnern