Hauptmenü öffnen

Eva Brumby (* 9. Juli 1922 in Berlin; † 14. Mai 2002 in Hamborg) weer en düütsch Schauspelerin.

De Dochter vun en Afkaat nehm van 1938 bit 1940 Schauspeelünnericht bi Lucie Höflich. An dat Staatstheater Kassel kreeg se 1940 hör eerst Engagement. 1945 keem se an dat Berliner Hebbel-Theater, 1949 an dat Düütsch Theater.

1950 bit 1954 un denn weer van 1956 bit 1960 hörr se to dat Berliner Ensemble. Dornah gasteer se an verscheeden Theatern as de Städtischen Bühnen Essen, an de Städtischen Bühnen Dortmund, bi de Ruhrfestspiele in Riäkelhusen, an’t Junges Theater (later henn Ernst Deutsch Theater), an’t Düütsch Schauspeelhuus in Hamborg un an de Hamborger Kammerspelen as ok an’t Neddersassisch Staatstheater un an de Landesbühne Hannober.

Eva Brumby hett ok in tallriek Feernsehfilmen un Serien mitspeelt. In de Reeg Frauenarzt Dr. Markus Merthin harr se van 1994 bit 1995 enduersam Rull as Eller Büttel. Siet 1979 weer se Dozentin an de Hoochschool för Musik un dorstellend Kunst in Hamborg. Se weer mit den Schauspeler Gert Karl Schaefer verheiraadt. Dat Ehepaar harr veer Kinner: Katharina, Nikolai as ok de Schauspeler Susanne Schaefer un Gert Schaefer.

FilmografieÄnnern

Johr Titel
1955 Ein Polterabend
1962 Stück für Stück, Feernsehn
1964 Beobachtung eines alten Mannes, Feernsehn
1964 Campingplatz, Feernsehn
1966 Standgericht
1966 Der Beginn, Feernsehn
1967 Das Fräulein, Feernsehn
1968 Septembergewitter, Feernsehn
1969 Hürdenlauf, Feernsehn
1970 Ein Mädchen, Feernsehn
1972 Einmal im Leben – Geschichte eines Eigenheims, Feernsehn
1972 Die Promotionsfeier, Feernsehn
1976 Alexander März, Feernsehn
1977 Eine Jugendliebe, Feernsehn
1979 Radieschen, Feernsehn
1979 Nachbarn und andere nette Menschen, Feernsehn
1980 Svabica, Feernsehn
1981 Der Zubringer, Feernsehn
1982 Frau Jenny Treibel, Feernsehn
1984 Montagsgeschichten, Feernsehn
1985 Sylter Novelle, Feernsehn
1987 Sturmflut, Feernsehn
1994-95 Frauenarzt Dr. Markus Merthin, Feernsehreeg
1996 Die Stunde Null oder Die Kunst des Servierens, Feernsehn
1997 Sanfte Morde, Feernsehn
2001 Das Glück sitzt auf dem Dach, Feernsehn
2002 Der Verehrer, Feernsehn

WeblenkenÄnnern