Jochen Nickel

Düütscher Schauspeler
Jochen Nickel (2012)

Jochen Nickel (* 10. April 1959 in Witten) is en düütschen Schauspeler.

Nickel hett eerst in’n Stratenbo lehrt un dor ok sien Gesellen maakt. 1981 is he an’t Theater kamen un weer bit 1987 ünner dat Regeer vun Roland Reber Liddmaat vun de Theatergrupp Theaterpathologisches Institut in Hattingen un Lünen.

In’t Feernsehn weer he dat eerste mol 1989 to sehn, as de Feernsehfilm-Reeg Rote Erde vun Klaus Emmerich wietergüng. Dorna harr he tallrieke Engagements bi naamhafte Speelbasen in Film un Feernsehn. Faken speelt he dorbi ruge Minschen, Ganoven oder markante Ruhrputt-Typen, man ok af un to Rullen, de mit’n Inslag na Kummedie anleggt sünd. He hett ok in en grote Reeg vun Kortfilmen mitspeelt.

Nickel wohnt tosamen mit Sonja Kirchberger in en Penthouse op Mallorca. He hett en Dochter, de in Hamborg leevt.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1990 Moon 44
1990 Rote Erde
1990 Spieler
1991 Manta – Der Film
1993 Stalingrad
1995 Schlafes Bruder
1995 Die Sturzflieger
1998 Zugvögel – ... einmal nach Inari
2000 Highway Society
2000 Im Juli.
2001 Mindstorm
2001 Leo und Claire
2002 Elefantenherz
2003 NeuFundLand
2004 Edelweißpiraten
2006 Wahrheit oder Pflicht
2007-10 Lutter, Feernsehreeg
2010 London, Liebe, Taubenschlag, Feernsehn
2010 Wir sind die Nacht
2011 Werner – Eiskalt!, Stimm
2013 Dear Courtney
2015 Meine allerschlimmste Freundin, Feernsehn
1989-2015 Tatort, Feernsehreeg
2016 Gut zu Vögeln
2013-17 Hammer & Sichl, Feernsehreeg

WeblenkenÄnnern