Hauptmenü öffnen

Laraine Day, börgerlich La Raine Johnson (* 13. Oktober 1920 in Roosevelt, Utah; † 10. November 2007 in Ivins, Utah)[1][2], weer en US-amerikaansch Schauspelerin un Feernsehmoderatorin.

Leven un KarriereÄnnern

Laraine Day stamm ut en prominent Mormonenfamilie un harr en Twillingsbröer. Nahdem hör Familie nah Long Beach ümtrucken weer, fung Day mit de Schauspeleree an. Hör eerst Statschoon wurrn de Long Beach Players. Se geev 1937 hör Filmdebüt in en lütt Nebenrull in den Film Stella Dallas vun King Vidor. 1938 wurrn hör Rullen, meest in Western vun George O’Brien, grötter un 1939 fung se an, gröttere Hööftrullen bi MGM to övernehmen. To hör eerst bedüüdend Filmen hör Sergeant Madden vun Regisseur Josef von Sternberg. Hör bekanntst Rull, de vun de Krankensüster Mary Lamont fung se in dat sülvig Johr an. Se hörr in de Filmreeg um Dr. Kildare. Bit 1941 speel se de Rull an de Siet vun Lew Ayres in söben Filmen. Dornah hett se de Reeg verlaaten, um en gröttere unafhängige Filmkarriere antofangen. 1940 harr se all en bedüüden Rull in Alfred Hitchcock sien Der Auslandskorrespondent. Doch hör Filmkarriere leep nich so, as se woll docht hett un bit up en paar wenig Afsteker to’n Film bit 1960, gung hör Kinokarriere eegentlich all 1949 to Enn. Nahdem se de Doktor-Kildare-Reeg verlaaten harr, kreeg se kien Rullen in groot Filmen, sonnern meest blots in Filmen mit en mittleren Budget.

1942 hett Day den Musiker Ray Hendricks heiraadt, vun de se sück aber 1947 weer trennen dee, um den fröheren Baseball-Star un dormaligen Trainer Leo Durocher to heiraaten. Dat Paar bleev bit 1960 tosommen un harr twee Kinner. Day entwickel en besünner Vörleev för Baseball un hett to dat Thema sogor en Book schreeven, so dat se den Ökelnaam The First Lady of Baseball kreeg. Siet 1951 fung Day en tweet Karriere in‘t Feernsehn an, dat to disse Tiet in de USA groot herutkeem. Hör Sennen Daydreaming with Laraine weer en van de eersten Talkshows in dat US-Feernsehn. Todem is se bit Midden van de 1980er Johren immer weer in Gastrullen in Feernsehserien uptreeden, dorünner in Lou Grant, Love Boat un Fantasy Island. 1960 hett Day to’n darten Mal heiraadt. In disse Ehe, de mit hör Dood to Enn‘ gung, kreeg se nochmal twee Kinner.

För hör Leistungen wurr Day up den Hollywood Walk of Fame mit en Steern ehrt. Bit to hör Dood weer se en aktiv Liddmaat van hör Kark.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1939 Calling Dr. Kildare
dt.: Dr. Kildare: Unter Verdacht
Ulrike Möckel
1939 The Secret of Dr. Kildare
dt.: Dr. Kildare: Das Geheimnis
 
1939 Sergeant Madden  
1939 Tarzan Finds a Son!
dt.: Tarzan und sein Sohn
Brigitte Grothum 1981
1940 My Son, My Son!
dt.: Die Irrwege des Oliver Essex
 
1940 Foreign Correspondent
dt.: Der Auslandskorrespondent
Kerstin de Ahna 1961; Heidi Treutler 1986
1940 Dr. Kildare’s strange Case
dt.: Dr. Kildare: Auf Messers Schneide
Ulrike Möckel
1940 Dr. Kildare goes home
dt.: Dr. Kildare: Die Heimkehr
 
1940 Dr. Kildare’s Crisis
dt.: Dr. Kildare: Verhängnisvolle Diagnose
Ulrike Möckel
1941 Unholy Partners
dt.: Tödlicher Pakt
 
1941 Dr. Kildare’s Wedding Day
dt.: Dr. Kildare: Der Hochzeitstag
 
1941 The People vs. Dr. Kildare
dt.: Dr. Kildare: Vor Gericht
Ulrike Möckel
1941 Kathleen
dt.: Papa braucht eine Braut
 
1942 Fingers at the Window
dt.: Schatten am Fenster
 
1944 The Story of Dr. Wassell
dt.: Dr. Wassells Flucht aus Java
 
1946 The Locket  
1947 Tycoon  
1949 The Woman on Pier 13  
1954 The High and the Mighty
dt.: Es wird immer wieder Tag
 
1959 The Third Voice
dt.: Ein Toter ruft an
 

SchriftenÄnnern

  • Laraine Day: Day With the Giants, Verlag Doubleday, New York 1952

WeblenkenÄnnern

  Laraine Day. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.

Enkeld NahwiesenÄnnern

  1. Laraine Day, ‘B+ Movie’ Star, Dies at 87, The New York Times, 13. November 2007, afropen an’ 13. Oktober 2013
  2. Laraine Day, 87; 'Dr. Kildare' film actress had love of baseball, Los Angeles Times, 12. November 2007, afropen an’ 13. Oktober 2013