Hauptmenü öffnen

Marco Girnth

Düütscher Schauspeler

Marco Girnth (* 10. Februar 1970 in Düsseldörp) is en düütsch Schauspeler.

Girnth studeer nah Abitur un Zivildeenst in Köln Juristeree; dat Studium hett he mit dat eerste Staatsexamen afsloten. Noch to sien Schooltied in Neuss weer he all Komparse un harr Nebenrullen in verscheeden Fernsehprodukschonen. 1995 hett hüm dat Kölner Arbeitsamt en Komparsenrull bi de RTL-Feernsehreeg Unter Uns, twee Maand later wurr hüm de Rull as Sven Rusinek in de Serie anboden, de he denn bit 1997 speelt hett.

Dornah speel he Rullen in de Feernsehserien (Gegen den Wind, Die Strandclique, Das Traumschiff, Berlin, Berlin) un tallriek Rullen in Feernsehfilmen (so as t.B. Abgrund-eine Stadt stürzt ein). Siet 2001 is he in de Krimireeg SOKO Leipzig as Kriminalböverkommissar Jan Maybach in’ Insatz.

För de Dorstellung vun Max in Günter Knarrs Holgi kreeg Girnth in dat Johr 2000 den Max-Ophüls-Pries as best Nahwuss-Schauspeler. Girnth is siet August 1998 mit de Schauspelerin Katja Woywood verheiraadt. Dat Paar hett en Söhn.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1997 First Love – Die große Liebe, Feernsehreeg
1998 Im Fegefeuer der Lust, Feernsehn
1999 Hamburg – Stadt in Angst, Feernsehn
1998-99 Gegen den Wind, Feernsehnreeg
2000 Holgi
2002 Liebe ist die halbe Miete, Feernsehn
1999-2002 Die Strandclique, Feernsehreeg
2002 Wen küsst die Braut?, Feernsehn
2004 Ein Mann für den 13ten, Feernsehn
2005 Der Mann, den Frauen wollen, Feernsehn
2007 War ich gut?, Feernsehn
2007 Wie verführ’ ich meinen Ehemann, Feernsehn
2008 Der Abgrund – Eine Stadt stürzt ein, Feernsehn
2008 Man liebt sich immer zweimal, Feernsehn
2010 London, Liebe, Taubenschlag, Feernsehn
2011 World Express – Atemlos durch Mexiko, Feernsehn
2016 Marie räumt auf, Feernsehn
2012-18 Frühling, Feernsehreeg
2001-18 SOKO Leipzig, Feernsehreeg

WeblenkenÄnnern