Hauptmenü öffnen

Monique Chaumette (* 4. April 1927 in Paris) is en franzöössch Schauspelerin.

Se fung hör Karriere Enn’ vun de 1940er-Johren up de Theaterbühnen an un wurr as Dorstellerin vun dat vun Jean Vilar leit Théâtre National Populaire und at vun Vilar grünnd Festival vun Avignon bekannt. 1962 hett se ehrn Kollegen Philippe Noiret († 2006) heiraadt, mit de se een Dochter hett. Monique Chaumette is ok in tallriek Film- un TV-Produktionen uptreden, faken ok an de Siet vun hör Mann.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1965 Compartiment tueurs,
dt.. Mord im Fahrpreis inbegriffen
 
1970 L’Aveu,
dt.. Das Geständnis
 
1971 Pic et pic et colegram  
1971 La veuve Couderc,
dt.. Der Sträfling und die Witwe
Lola Luigi
1972 Le trèfle à cinq feuilles,
dt.. Das fünfblättrige Kleeblatt
 
1973 La grande bouffe,
dt.. Das große Fressen
 
1973 Poil de carotte  
1974 Touche pas à la femme blanche,
dt.. Berühre nicht die weiße Frau
 
1976 Monsieur Albert  
1977 La dentellière,
dt.. Die Spitzenklöpplerin
 
1979 Félicité  
1979 Le mors aux dents,
dt.. Der französische Coup
 
1982 Les fantômes du chapelier,
dt.. Die Fantome des Hutmachers
Renate Danz
1984 Un dimanche à la campagne,
dt.. Ein Sonntag auf dem Lande
 
1987 Masques,
dt.. Masken
Eva-Maria Lahl
1987 La passion Béatrice,
dt.. Die Passion der Beatrice
Dagmar Altrichter
1988 Camomille,
dt.. Versteckte Leidenschaft – Camomille
 
1900 Faux et usage de faux  
1992 Nous deux  
2006 Aurore  
2009 Je vais te manquer  
2011 La délicatesse
dt.: Natalie küsst
Kornelia Boje
2016 Alone in Berlin
dt.: Jeder stirbt für sich allein
Ursula Werner

WeblenkenÄnnern