Hauptmenü öffnen
Raphael Sbarge (2013)

Raphael Sbarge (* 12. Februar 1964 in New York City, New York) is en US-amerikaanschen Schauspeler.

Inholtsverteken

Leven un WarkÄnnern

Sbarge is in en Theaterfamilie opwossen: Sien Mudder weer Kledaaschmakersche, sien Vadder weer Dreihbookschriever, Maler un Speelbaas. Se geven em sien Vörnaam in Anlehnen an den italieenschen Maler Raffael.

Eersten Kuntakt to de Schauspeleree kreeg he al mit veer’nhalf Johren, as he in de Sesame Street (dt.: Sesamstraße) mitmaakt hett. De meiste Tiet hett he aver mit sien Mudder in de Kledaaschgardroov un bi Castings tobröcht, de he mit sien Vadder besöcht hett. Al in junge Johren weer he in verschedene Theaterprodukschonen an’n Broadway to sehn, woneem he mit naamhafte Schauspelers as Jason Robards, Colleen Dewhurst, Faye Dunaway, Gwyneth Paltrow oder Frank Langella optreden is. Na sien Afsluss an de High School füng Sbarge bi Film un Feernsehn an un hett siet de Tiet in tallrieke Produkschonen mitarbeit. He weer dorbi mitünner ok as Speelbaas oder Produzent aktiv.

De Schauspeler is siet August 1994 mit de Filmschauspelersche Lisa Akey verheiraat. Se hebbt tohopen en Dochter (* 2002).

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1983 Abuse  
1983 Risky Business
dt.: Lockere Geschäfte
Pierre Franckh
1985 My Science Project  
1985 My Man Adam
dt.: Zwei dufte Kumpel
 
1986 Better Days, Feernsehreeg  
1989 Riding the Edge
dt.: Red Fox
 
1991 Final Verdict, Feernsehn Frank Schröder
1993 Carnosaur
dt.: Carnosaurus
 
1993 The Hidden II  
1996-97 Star Trek: Voyager, Feernsehreeg
dt.: Star Trek – Raumschiff Voyager
Gunnar Helm
1999 Message in a Bottle
dt.: Message in a Bottle – Der Beginn einer großen Liebe
Klaus-Peter Grap
1999 The Fair  
1999 Two-Eleven  
2001 Pearl Harbor Boris Tessmann
2002 Home Room  
2001-04 The Guardian, Feernsehreeg
dt.: The Guardian – Retter mit Herz
Kai Taschner
2005 Better Days  
2008-09 Prison Break, Feernsehreeg Sven Gerhardt
2009 The Young and the Restless, Feernsehreeg
dt.: Schatten der Leidenschaft
 
2014-16 Murder in the First, Feernsehreeg Gerald Schaale
2016 The Duel
dt.: Das Duell
 
2011-18 Once Upon a Time, Feernsehreeg
dt.: Once Upon a Time – Es war einmal…
Matthias Klie

UttekenÄnnern

Bit hüüt (Februar 2016) weer Sbarge fiefmol för Priesen vörslahn, vun de he twee wunnen hett:

  • 2013: den BTV Award in de Kategorie People’s Choice för dat VideospeelMass Effect 3
  • 2014: den Outstanding Achievement Award vun’t LA Web Fest in de Kategorie Best Dokumentatschoonsreeg för On Begley Street

WeblenkenÄnnern

  Raphael Sbarge. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.