Hauptmenü öffnen
Robert Duncan McNeill (2011)

Robert Duncan McNeill (* 9. November 1964 in Raleigh, North Carolina) is en US-amerikaanschen Schauspeler, Speelbaas un Filmproduzent. In Düütschland is he vör allen wegen sien Rull as Lt. Tom Paris ut de Feernsehreeg Star Trek: Voyager bekannt.

Inholtsverteken

Leven un WarkÄnnern

McNeill is in Atlanta, de Hööftstadt vun den Bundsstaat Georgia opwossen un hett sien Schauspelerloopbahn mit öörtliche un regionale Filmprodukschonen anfungen. As he de Highschool achter sik harr, is he na New York City togen, üm dor an de bekannten Juilliard School de Schauspeleree un dat Dansen to lehren. Kort later hett he en Gastrull in de Duerreeg All My Children kregen. Bito speel he in verschedene Produkschonen mit. 1986 is he ut de Reeg utstegen un güng denn mit Stephen Sondheim sien Musical Into the Woods op Tour.

En Tiet lang harr he Gastrullen in verschedene Feernsehregen, vördem he denn 1995 bit 2001 en vun de fasten Rullen in de Star-Trek-Reeg Voyager kregen hett. Wiel disse Tiet weer he ok Speelbaas bi de een oder annere Episood vun de Reeg. Achterran harr he ok de Regie bi annere Feernsehregen. He hett jümmer noch Gastrullen annahmen, sik aver vör allen op de Arbeit as Speelbaas kunzentreert. Siet 2007 weer he bi de Feernsehreeg Chuck Speelbaas un ok Produzent.

McNeill is siet 1988 verheiraat un hett dree Kinner.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Funkschoon Synchroonsnacker
1985 Ein Fenster in Manhattan, Feernsehn Schauspeler  
1987 Masters of the Universe Schauspeler Charles Rettinghaus
1986-88 All My Children, Feernsehfolgen Schauspeler  
1992-93 Going to Extremes; Feernsehreeg Schauspeler  
1994 One More Mountain, Feernsehn
dt.: Der letzte Pass
Schauspeler Manuel Vaessen
1998 The Battery, Kortfilm Speelbaas
Produzent
2000 9mm of Love, Kortfilm Dreihbook
Speelbaas
Produzent
1995-2001 Star Trek: Voyager, Feernsehreeg
dt.: Star Trek: Raumschiff Voyager
Schauspeler
Speelbaas
Tom Vogt
Erich Räuker
2002 Infested
dt.: Eaten alive – Invasion der Killerinsekten
Schauspeler  
2001-03 Dawsons Creek, Feernsehfolgen Speelbaas
2001-04 Star Trek: Enterprise, Feernsehfolgen Speelbaas
2004-05 Summerland, Feernsehfolgen
dt.: Summerland Beach
Speelbaas
2006 The Danny Comden Project, Feernsehn Speelbaas
2007-12 Chuck, Feernsehreeg Speelbaas
Produzent
2012-13 666 Park Avenue, Feernsehreeg Produzent
2016 Heartbeat, Feernsehn Produzent
2014-17 Girlfriends’ Guide to Divorce, Feernsehreeg Speelbaas
Produzent

UttekenÄnnern

McNeill weer bit hüüt (Stand: Januar 2013) tweemol för sien Arbeiten för Priesen vörslahn. Uttekent weer he mit een dorvun: 1999 is he mit den Short Film Award vun’t New York International Independent Film & Video Festival ehrt worrn för den Film The Battery.

WeblenkenÄnnern

  Robert Duncan McNeill. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.