Hauptmenü öffnen

Sandra Prinsloo, ok tietwies list as Sandra Prinzlow (* 15. September 1947 in Pretoria) is en süüdafrikaansch Schauspelerin. Bekannt wurr se in de Rull as Kate Thomson in de Film The Gods Must Be Crazy van 1980.

Inholtsverteken

LevenÄnnern

Neben hör Tätigkeit as Film- un Theaterschauspelerin, is se siet 2005 ok as Theaterregisseurin tätig. Verheiraadt is se mit Willem van Riet. In de TV-Avendürerreeg Sechs Fuß Land (Original: Six feet of the country) speel se 1981 in söben Folgen die Hööftrull[1].

UtteknungenÄnnern

  • För hör Hööftrull in dat Theaterstück People Are Living There kreeg se 1997 den FNB Vita Award in Johannesburg.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1967 Die Voortvlugtige Spioen
dt.: Liebesnächte in der Taiga
 
1970 Die Drie van der Merwes  
1974 Ein toter Taucher nimmt kein Gold  
1976 Listen to My Story
dt.: …und die Nacht kennt kein Erbarmen
 
1978 Target of an Assassin
dt.: Auf der Fährte des Tigers
 
1981 The Gods Must Be Crazy
dt.: Die Götter müssen verrückt sein
Dagmar Heller
1984 The Outcast  
1988 Quest for Love  
1989 Jewel of the Gods  
1990 In the Name of Blood  
1999 Saints, Sinners and Settlers, Feernseh-Minireeg  
2005 Known Gods, Feernsehreeg  
2012 Erfsondes, Feernsehreeg  
2015 ’n Man Soos My Pa  
2016 Twee Grade van Moord  

WeblenkenÄnnern

Enkeld NahwiesenÄnnern