Hauptmenü öffnen

Scott Alexander Millan (* 1954 in Los Angeles, Kalifornien) is en US-amerikaanschen Toontechniker.

Leven un WarkÄnnern

Scott Millan is de Söhn vun Lynn un Art Millan, de in de 1950er Johren as Film- un Feernsehschauspelers arbeit hebbt. He sülvst arbeit bi de Paramount Studios as Sound Director för Technicolor un is butendem Liddmaat vun’t „Board of Governors“ bi de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

He is bit hüüt (März 2015) negen mol för den Oscar nomineert wesen un hett veermol dormit uttekent worrn. Millan is verheiraat un hett twee Kinner.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1971 Directed by John Ford, Dokumentatschoon
1984-88 The Young and the Restless, Feernsehreeg
dt.: Schatten der Leidenschaft
1990 Side Out
dt.: Atemloser Sommer
1991 The Doctor
dt.: Der Doktor – Ein gewöhnlicher Patient
1992 A League of Their Own
dt.: Eine Klasse für sich
1993 Indecent Proposal
dt.: Ein unmoralisches Angebot
1993 Schindler’s List
dt.: Schindlers Liste
1994 Ace Ventura: Pet Detective
dt.: Ace Ventura – Ein tierischer Detektiv
1994 Naked Gun 33⅓: The Final Insult
dt.: Die nackte Kanone 33⅓
1994 Beverly Hills Cop III
1995 Braveheart
1995 Apollo 13
1996 The Cable Guy
dt.: Cable Guy – Die Nervensäge
1996 Fled
dt.: Fled – Flucht nach Plan
1997 U Turn
dt.: U-Turn – Kein Weg zurück
1998 There’s Something About Mary
dt.: Verrückt nach Mary
1999 Edtv
dt.: EDtv
1999 South Park: Bigger Longer & Uncut
dt.: South Park – Der Film
2000 Gladiator
2000 Vertical Limit
2000 What Women Want
dt.: Was Frauen wollen
2001 Evolution
2002 The Bourne Identity
dt.: Die Bourne Identität
2002 Road to Perdition
2003 Stuck on You
dt.: Unzertrennlich
2004 The Bourne Supremacy
dt.: Die Bourne Verschwörung
2004 Ray
2005 Dark Water
dt.: Dark Water – Dunkle Wasser
2006 Eight Below
dt.: Antarctica – Gefangen im Eis
2007 The Bourne Ultimatum
dt.: Das Bourne Ultimatum
2008 The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
dt.: Die Mumie – Das Grabmal des Drachenkaisers
2010 Wall Street: Money Never Sleeps
dt.: Wall Street: Geld schläft nicht
2010 Salt
2011 Season of the Witch
dt.: Der letzte Tempelritter
2012 Skyfall
dt.: James Bond 007 – Skyfall
2014 Need for Speed

UttekenÄnnern

Millan weer för sien Arbeitn bi’n Film al mehr as föfftig mol för Priesen vörslahn un tweeuntwintig mol is he uttekent worrn (Stand: März 2015). Wunnen hett he ünner annern:

  • 1993: den Primetime Emmy in de Kategorie Rutragen Toonmischen für en Drama-Minireeg oder Special för Stalin
  • 1996: den BAFTA Award in de Kategorie Best Toon för Braveheart
  • 1996: den Oscar in de Kategorie Best Toon för Apollo 13
  • 2001: den Oscar in de Kategorie Best Toon för Gladiator
  • 2005: den Oscar in de Kategorie Best Toon för Ray
  • 2008: den Oscar in de Kategorie Best Toon för The Bourne Ultimatum
  • 2012: den Pries för’tLevenswark vun de Cinema Audio Society

WeblenkenÄnnern