The Speyside
Land Schottland
Region Highlands
Tyyp Malt
Status aktiv
Besitter
Grünnt 1990
Grünner George Christie
Waterborn River Tromie
Washstill(s) 1 × 13.000 l
Spiritstill(s) 1 × 7.000 l
Websteed www.speysidedistillery.co.uk

The Speyside is en junge Whisky-Brenneree in Drumguish, an’n Tromie, en Nevenstroom vun den River Spey in Schottland.

Historie ännern

De Destille Speyside is een vun de jüngsten Brennereen in Schottland. Se is vun George Christie grünnt worrn un befinnt sik in en ehmolige Gassen-Möhl in de Cairngorm-Bargen. De Möhl weer in de 1700er Johren an’n Stroom Tromie boet un mit Water andreven. 1965 is de Möhl dicht maakt worrn un weer in de 25 Johren dorna na un na in en Brenneree ümboet worrn. To Wiehnachten 1990 is denn de eerste Whisky brennt worrn. De Naam kummt vun en öllere Destille in Kingussie, de dat blots korte Tiet vun 1895 bit 1911 geven hett.

Produkschoon ännern

De Brenneree höört to dat schottische Whiskyrebeet Speyside, de ehr Water för de Produkschoon ut den Tromie nimmt, en Nevenstroom vun’n Spey. En Sünnerheit vun de Brenneree sünd de teemlich lütten Brennblasen, de ok en lütt Produkschoonsvolumen mit sik bringt. In de Brenneree gifft dat en Meeschfatt un veer Gäärfatten to 20.000 l. Brennt warrt in een was still vun 13.000 l un een spirit still vun 7.000 l. In de Brenneree arbeit blots veer Lüüd, de för de hele Produkschoon tostännig sünd.

As Standard warrt de teihn-un de twölfjohrige The Speyside affüllt, as ok de Drumguish ahn fastleggt Öller. Bito warrt aver ok veel Whisky in Blends verbruukt.

Kiek ok ännern


Koordinaten:57° 4′ N, 3° 59′ W