Albert Brenner

Albert Brenner (* 17. Februar 1926 in Brooklyn, New York City, New York) is en US-amerikaanschen Szenenbillner un Artdirector.

Leven un WarkÄnnern

Brenner hett an de New York School of Industrial Arts studeert un hett na sien Afsluss as Schauwarfgestalter arbeit. Wiel den Tweeten Weltkrieg deen he bi de United States Air Force. As de Krieg denn vörbi weer hett an de Yale School of Drama studeert un hett dorna an de University of Missouri in Kansas City Ünnerricht geven.

Mitt vun de 1950er Johren güng he as Artdirector na’t Feernsehn. Sien eerste Bedeeligen an en Speelfilm weer 1961 bi den Filmklassiker The Hustler mit Paul Newman un Edward G. Robinson as Viez vun’n Artdirector. Dree Johren later weer he Artdirector bi den Film Fail-Safe. In de 1960 Johren he ok an annere bekannte Actionfilmen bedeeligt.

För sien Arbeit as Szenenbillner an de Filmkummedie The Sunshine Boys mit Walter Matthau un George Burns weer he dat eerste mol för den Oscar nomineert. Tosamen weer he fief mol vörslahn, hett em aver nienich kregen.

Blangen sien Warken in’t Filmgewarf arbeit Brenner ok as Bildhauer.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Funkschoon
1961 The Hustler
dt.: Haie der Großstadt
Viez-Artdirector
1961 Something Wild
dt.: Wilde Knospen
Artdirector
1964 Fail-Safe
dt.: Angriffsziel Moskau
Artdirector
1964 Light Fantastic Szenenbillner
1967 The Happening
dt.: Die Meute
Artdirector
1967 Luv
dt.: Versuch’s doch mal mit meiner Frau
Szenenbillner
1967 Point Blank
dt.: Point Blank – Keiner darf überleben
Artdirector
1968 Bullit Artdirector
1969 Some Kind of a Nut
dt.: Ein Trottel kommt selten allein
Szenenbillner
1970 I Walk the Line
dt.: Der Sheriff
Artdirector
1971 Brother John
dt.: Bruder John
Artdorector
1971 Summer of ’42
dt.: Frühling einen Sommer lang
Szenenbillner
1973 Scarecrow
dt.: Asphalt-Blüten
Szenenbillner
1974 Bankshot
dt.: Klauen wir gleich die ganze Bank
Artdirector
1975 Peeper
dt.: Die falsche Schwester
Szenenbillner
1975 The Sunshine Boys
dt.: Die Sunny Boys
Szenenbillner
1976 The Missouri Breaks
dt.: Duell am Missouri
Szenenbillner
1977 The Turning Point
dt.: Am Wendepunkt
Szenenbillner
1978 Coma Szenenbillner
1978 California Suite
dt.: Das verrückte California Hotel
Szenenbillner
1982 I Ought to Be in Pictures
dt.: Eigentlich wollte ich zum Film
Szenenbillner
1984 2010
dt.: 2010 – Das Jahr mit dem wir Kontakt aufnehmen
Szenenbillner
1985 Sweet Dreams
dt.: Der süße Traum vom Glück
Szenenbillner
1986 The Morning After
dt.: Der Morgen danach
Szenenbillner
1988 Beaches
dt.: Freundinnen
Szenenbillner
1990 Pretty Woman Szenenbillner
1991 Backdraft
dt.: Backdraft – Männer die durchs Feuer gehen
Szenenbillner
1991 Frankie and Johnny
dt.: Frankie und Johnny
Szenenbillner
1995 Under Siege 2: Dark Territory
dt.: Alarmstufe – Rot 2
Szenenbillner
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement
dt.: Plötzlich Prinzessin 2
Szenenbillner
2010 Valentine’s Day
dt.: Valentinstag
Szenenbillner

UttekenÄnnern

Brenner weer bit hüüt (Stand: Juli 2011) sössmol för Filmpriesen vörslahn, fiefmol alleen för den Oscar. Wunnen hett he den Oscar nie, man 2003 weer he vun de Art Directors Guild mit den Pries för sien Levenswark uttekent

WeblinksÄnnern