Hauptmenü öffnen

Astrid M. Fünderich

düütsche Schauspelersche
Astrid M. Fünderich (2011)

Astrid Margarethe Fünderich (* 27. September 1963 in Düsseldörp) is en düütsch Schauspelerin.

Fünderich fung tonächst en Geologie-Studium in Aken an, hett dat aber 1991 midden in’t Diplom afbraken, um Ensembleliddmaat bi dat free Theater K in Aken to wurrn. 1992 hett se en Schauspeelutbillen an de Ecole Philippe Gaulier in London as ok en Hollywood Acting Workshop in Los Angeles maakt. 1993 weer se een Johr lang mit TheaterDämmerung up Tournee. Hör Feernseh-Debüt harr se 1994 in de Reeg Notaufnahme. Se hett sück sülvst managt, nehm an tallriek Castings deel un kreeg toletzt hör eerst groot Rull bi Der Fahnder. Sietdem weer se överweegend in Feernsehserien un -filmen to sehn. In de RTL-Krimireeg Die Cleveren harr se van 1998 bit 2002 en dörgahn Hööftrull as BKA-Beamtin Eva Glaser. För disse Rull weer se 2001 för den Düütschen Feernsehpries nomineert.

Siet 2009 speelt se in de ZDF-Krimireeg SOKO Stuttgart de dörgahn Hööftrull vun de Eerste Kriminalhauptkommissarin Martina Seiffert, Baas vun de SOKO.

Astrid M. Fünderich is siet 1997 verheiraadt un leevt in Süüddüütschland. En Leedenschap vun hör is dat Fallschirmspringen.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1997 Das erste Semester
1997 Die Feuerengel, Feernsehreeg
1995-98 Hallo, Onkel Doc!, Feernsehreeg
1998 Mobbing Girls, Feernsehreeg
2001 Die Frau, die Freundin und der Vergewaltiger, Feernsehn
1998-2002 Die Cleveren, Feernsehreeg
2004-05 Sabine!!, Feernsehreeg
2005 Vanessa Kramer und der rote Skorpion, Feernsehn
2006 Unter der Sonne
2009-2018 SOKO Stuttgart, Feernsehreeg

WeblenkenÄnnern