Harry Stradling Jr.

Harry Stradling junior (* 7. Januar 1925 in New York City; † 17. Oktober 2017 in Woodland Hills, Kalifornien[1])) weer en US-amerikaansch Kameramann.

Leven un WarkÄnnern

Harry Stradling Jr. is de Söhn vun den Kameramann Harry Stradling, bi den he ok sien Beroop lehrt hett. He is eerst teemlich laat dorto kamen, as Baaskameramann to arbeiten un hett toeerst vör allen dörsnittliche Western maakt[2]. Mit Filmen as Little Big Man hett he sik en Naam maakt. He hett an veer Filmen vun Blake Edwards mitarbeit un an söss Filmen vun Burt Kennedy. För sien Kameraarbeiten weer he tweemol för den Oscar nomineert. Enn vun de 1980er Johren hett he sik to Roh sett.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1965 Synanon
dt:: Die Gierigen
1967 Welcome to Hard Times
dt:: Mordbrenner von Arkansas
1964-67 Gunsmoke, Feernsehreeg
dt:: Rauchende Colts
1967-68 Cimmaron Strip
dt:: Der Marshall von Cimarron
1968 With Six You Get Eggroll
dt:: Der Mann in Mammis Bett
1969 Support Your Local Sheriff!
dt:: Auch ein Sheriff braucht mal Hilfe
1969 The Good Guys and the Bad Guys
dt:: Die Letzten vom Red River
1970 There Was a Crooked Man…
dt:: Zwei dreckige Halunken
1970 Little Big Man
1971 Support Your Local Gunfighter
dt:: Latigo
1971 Fools’ Parade
dt:: Die Gnadenlosen
1972 Skyjacked
dt:: Endstation Hölle
1972 1776
dt:: 1776 – Rebellion und Liebe
1973 The Man Who Loved Cat Dancing
dt:: Der Mann der die Katzen tanzen ließ'
1973 The Way We Were
dt:: Cherie Bitter
1975 Bite the Bullet
dt:: 700 Meilen westwärts
1975 Mitchell
dt:: Mitchell – Ein Bulle dreht durch
1975 Rooster Cogburn
dt:: Mit Dynamit und frommen Sprüchen
1976 Midway
dt:: Schlacht um Midway
1976 The Big Bus
dt:: Die haarsträubende Reise in einem verrückten Bus
1977 The Greatest
dt:: Ich bin der Grösste
1977 Damnation Alley
dt:: Straße der Verdammnis
1978 Convoy
1978 Go Tell the Spartans
dt:: Die letzte Schlacht
1979 Prophecy
dt:: Die Prophezeiung
1981 S.O.B.
dt:: S.O.B. – Hollywoods letzter Heuler
1981 Buddy Buddy
1984 George Washington, Feernseh-Minireeg
1984 Micki + Maude
1986 A Fine Mess
dt:: Ärger, nichts als Ärger
1987 Blind Date
dt:: Blind Date – Verabredung mit einer Unbekannten
1988 Caddyshack II

UttekenÄnnern

Stradling Jr. weer för sien Arbeiten dreemol för Priesen vörslahn, künn aver keen winnen. 1973 und 1974 weer he för 1776 un The Way We Were för den Oscar vörslahn in de Kategorie Best Kameramann. 1984 weer he för den Primetime Emmy nomineert för de Feernseh-Minireeg George Washington.

WeblenkenÄnnern

BornsÄnnern

  1. Harry Stradling Jr., ‘The Way We Were’ Cinematographer, Dies at 92
  2. Kay Weniger: Das große Personenlexikon des Films. Berlin 2001, Band 7, S. 528