Josef Heynert

Düütscher Schauspeler

Josef Heynert (* 24. Juli 1976 in Berlin) is en düütschen Schauspeler.

Leven un WarkÄnnern

Heynert is in Berlin-Friedrichshain boren, opwassen is he aver in Blankenfelde-Mahlow in’t Land Brannenborg. Sien Abitur hett he 1996 in Ludwigsfelde maakt un füngt glieks dorna en Utbilln an de Hoochschool för Musik un Theater Hamborg an. To sien Dozenten höör ü.a. Jutta Hoffmann. Sien Studium hett he mit Diplom afslaten un weer tosamen mit sien Ensemble bi’n „Bundswettstriet vun de düütschsprakigen Schauspeelscholen“ för de Inszeneeren vun’t Stück The Shadow of a Gunman vun Sean O’Casey mit’n eersten Pries uttekent.

In de Tiet dorna weer Heynert in tallrieke Rullen in’t Feernsehn to sehn un hett in mehrere Stücken in’t Hamboger Thalia-Theater speelt. Butendem weer he ok in en poor Kinofilmen to sehn.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
2000 3 Tage 44
2001 Nichts bereuen
2002 Verdammt verliebt, Feernsehreeg
2003 Verschwende deine Jugend
2004 Ein krasser Deal, Feernsehn
2005 Die Bluthochzeit
2005 Das Leben der Philosophen, Feernsehn
2007 Der blinde Fleck
2007 Für den unbekannten Hund
2008 Monogamie für Anfänger, Feernsehn
2009 Distanz
2009 Der verlorene Sohn, Feernsehn
2010 Die Auflehnung, Feernsehn
2003-11 Großstadtrevier, Feernseh-Folgen
2010-12 Tatort, Feernsehreeg
2005-12 Der Dicke, Feernsehreeg
2012 Blonder als die Polizei erlaubt, Feernsehn
2014 Toilet Stories
2015 Abolition
dt.: Die Abschaffung
2016 Das Mädchen aus dem Totenmoor, Feernsehn
2010-17 Polizeiruf 110, Feernsehreeg
2015-17 Die Kanzlei, Feernsehreeg

Theaterstücken (Utwahl)Ännern

UttekenÄnnern

  • 2000: Ensemble-Hööftpries bi’t Schauspeelschooldrapen vun de düütschspraakigen Schauspeelscholen, Potsdam

WeblenkenÄnnern