Hauptmenü öffnen

Karl Walter Lindenlaub (* 19. Juni 1957 in Bremen) is en düütschen Kameramann.

Leven un WarkÄnnern

Lindenlaub hett sien Handwark an de Hoochschool för Feernsehn un Film München lehrt, woneem he vun 1977 bit 1981 studeert hett. Sien Studium hett he dorna in England an de National Film and Television School weitermaakt. Tosamen mit Roland Emmerich hett he an fief Filmen arbeit, de eerste dorvun weer Hollywood Monster.

Siet 1991 leevt Lindenlaub in de USA. Bit Enn 2004 hett he aver ok as Dozent an de Universität Hamborg in’t Fackrebeet Kamera/Bildgestalten arbeit.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1980 Altosax, Feernsehn
1983 Tango im Bauch
1987 Hollywood Monster
1990 Moon 44
1990 Der schönste Busen der Welt, Kortfilm
1991 Eye of the Storm
1992 Celibidache, Dokumentatschoon
1992 Universal Soldier
1993 CB4
1994 Stargate
1995 Rob Roy
1995 Last of the Dogmen
dt.: Das Tal der letzten Krieger
1996 Up Close & Personal
dt.: Aus nächster Nähe
1996 Independence Day
1997 Red Corner
dt.: Red Coer – Labyrinth ohne Ausweg
1997 The Jackal
dt.: Der Schakal
1999 The Haunting
dt.: Das Geisterschloß
2001 One Night at McCool’s
dt.: Eine Nacht bei McCool’s
2001 The Princess Diaries
dt.: Plötzlich Prinzessin!
2002 City by the Sea
2002 Maid in Manhattan
dt.: Manhattan Love Story
2005 Because of Winn-Dixie
dt.: Winn-Dixie – Mein zotteliger Freund
2006 Zwartboek
dt.: Black Book
2008 The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
dt.: Die Chroniken von Narnia – Prinz Kaspian von Narnia
2011 Kill the Irishman
2014 The Identical
2016 Nine Lives
dt.: Voll verkatert
2017 Revolt
dt.: Maschinenland – Mankind Down
2018 Driven

UttekenÄnnern

Lindenlaub hett bit hüüt (Mai 2015) twee Filmpriesen wunnen:

WeblenkenÄnnern