Hauptmenü öffnen

Leven un WarkÄnnern

Zea hett eerst dat Middlebury College in Vermont besöcht un denn an de Columbia University Anglistik studeert. In de 1980er Johren hett se toeerst as Kledaaschmakersche för Alan Parker arbeit an sien Filmen Fame, Birdy un Shoot the Moon. Bi Parker sien Thriller Angel Heart hett se 1987 as Artdirector mitarbeit. Af 1986 hett se ok as Produzentin arbeit. To ehr wichtigsten Produkschonen tellt Filmen as Philadelphia un As Good as It Gets. Siet de Tiet hett se kuum noch as Kledaaschmakersche arbeit. Na 1988 weer se vör allen as Szenenbillnersche an Filmen bedeeligt.

Zea is verheiraat un hett een Kind.[1]

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Funkschoon
1980 Fame
dt.: Fame – Der Weg zum Ruhm
Kledaaschmaker
1981 Endless Love
dt.: Endlose Liebe
Kledaaschmaker
1982 Shoot the Moon
dt.: Der Konflikt – Du oder Beide
Kledaaschmaker
1983 Exposed
dt.: Gefährliches Dreieck
Kledaaschmaker
1983 Terms of Endearment
dt.: Zeit der Zärtlichkeit
Kledaaschmaker
1984 The Little Drummer Girl
dt.: Die Libelle
Kledaaschmaker
1984 Birdy Kledaaschmaker
1985 Silverado Kledaaschmaker
1987 Broadcast News
dt.: Broadcast News – Nachrichtenfieber
Associate producer
1987 Angel Heart Artdirector
1988 Married to the Mob
dt.: Die Mafiosi-braut
Szenenbillner
1989 Miss Firecracker Szenenbillner
1990 Goodfellas
dt.: Goodfellas – Drei Jahrzehnte in der Mafia
Szenenbillner
1991 The Silence of the Lambs
dt.: Das Schweigen der Lämmer
Szenenbillner
1993 Philadelphia Szenenbillner
Associate producer
1994 The War
dt.: Das Baumhaus
Szenenbillner
1996 Sleepers Szenenbillner
1997 As Good as It Gets
dt.: Besser geht’s nicht
Produzent
1998 Beloved
dt.: Menschenkind
Szenenbillner
2000 Family Man
dt.: Family Man
Szenenbillner
2002 Changing Lanes
dt.: Spurwechsel
Szenenbillner
2002 Red Dragon
dt.: Roter Drache
Szenenbillner
2006 The Departed
dt.: Departed – Unter Feinden
Szenenbillner
2007 The Brave One
dt.: Die Fremde in dir
Szenenbillner
2008 Revolutionary Road
dt.: Zeiten des Aufruhrs
Szenenbillner
2009 The Joneses Produzent
Szenenbillner
2010 Wall Street: Money Never Sleeps
dt.: Wall Street: Geld schläft nicht
Szenenbillner
2011 Tower Heis
dt.: Aushilfsgangster
Szenenbillner
2013 Black Nativity Szenenbillner
2015 The Intern
dt.: Man lernt nie aus
Szenenbillner
2016 The Comedian
dt.: The Comedian – Wer zuletzt lacht
Szenenbillner

UttekenÄnnern

För ehr Arbeiten bi’n Film weer Zea twölfmol (Stand Mai 2015) för Filmpriesen vörslahn, dorünner tweemol för den Oscar. Uttekent weer se bit hüüt mit dree Priesen:

  • 1998: mit den OFTA Film Award in de Kategorie Best Kummedie-/Musical-Film för As Good as It Gets
  • 1998: mit den Golden Satellite Award in de Kategorie Best Speelfilm – Kummedie oder Musical för As Good as It Gets
  • 2004: mit den Muse Award

BornsÄnnern

  1. a b filmreference (engelsch)

WeblenkenÄnnern