Hauptmenü öffnen

Branka Katić (* 20. Januar 1970 in Belgrad) is en serbische Schauspelersche.

Katić hett de Kunstakademie vun Novi Sad dörlopen un is dor un in Belgrad in verschedene Bühnenprodukschonen optreden. Se weer as Liddmaat vun de Schauspeelgrupp vun Belgrad Radio un Television opnahmen un is in Jugoslawien mit tallrieke Priesen uttekent worrn. 1998 is se ok westliche Tokiekers bekannt worrn, a se de Hööftrull in den Film Crna mačka, beli mačor (dt.: Schwarze Katze, weißer Kater) vun Emir Kusturica speelt hett.

Branka Katić levt in London un Los Angeles un is mit den britischen Speelbaas Julian Farino verheiraat.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1985 Nije lako sa muškarcima  
1992 Mi nismo anđeli  
1994 Slatko od snova  
1995 Tamna je noć  
1995 Ubistvo s predumisljajem  
1998 Rane  
1998 Crna mačka, beli mačor
dt.: Schwarze Katze, weißer Kater
Sandra Schwittau
2000 Im Juli.  
2001 Sand, Kortfilm  
2004 Pad u raj
dt.: Falling into Paradise
 
2007 The Englishman  
2009 Public Enemies Kirsta Brikner
2010 Zena sa slomljenim nosem
dt.: Belgrad Radio Taxi
 
2010 L’homme qui voulait vivre sa vie
dt.: Nachtblende
 
2007-11 Big Love, Feernsehreeg Gjulnas Schuch
2013 Möbius
dt.: Die Möbius-Affäre
 
2013 Falsifikator  
2016-17 Novine, Feernsehreeg  
2016-17 Sumnjiva lica, Feernsehreeg  

WeblenkenÄnnern