Cuba Gooding Jr.

Cuba M. Gooding junior (* 2. Januar 1968 in Bronx, New York City) is en US-amerikaanschen Schauspeler.

Cuba Gooding junior (2012)

Leven un WarkBearbeiten

Cuba Gooding Jr. is de Söhn vun Cuba Gooding Sr., den Singer vun de US-amerikaanschen R&B-Grupp The Main Ingredient un öllere Broder vun Omar Gooding. Den Tosatz Jr. bruukt de Schauspeler, üm nich mit sien Vadder verwesselt to warrn. Sien Mudder Shirley Gooding weer Background-Singersche bi de Sweethearts. He hett asiaatsche Kamptechniken studeert, sik denn aver na de Schauspeleree orienteert. Dör lüttere Rullen as in Hill Street Blues oder MacGyver hett he sik bekannt maakt, bit he 1991 sien Dörbrook harr mit den Film Boyz n the Hood. 1996 hett he för sien Speel in den Film Jerry Maguire den Oscar kregen. He hett in en grote Tall vun wietere bekannte Filmen mitspeelt un twüschendör ok mol een, twee Filmen produzeert.

Siet März 1994 is Gooding Jr. mit Sara Kapfer verheiraat. Se hebbt tosamen twee Söhnen un en Dochter.

Filmografie (Utwahl)Bearbeiten

 
Cuba Gooding Jr. (2006)
Johr Titel Synchroonsnacker
1988 Coming to America
dt.: Der Prinz aus Zamunda
1991 Boyz n the Hood
dt.: Boyz n the Hood – Jungs im Viertel
Matthias Hinze
1992 Gladiator
dt.: Fäuste – Du mußt um Dein Recht kämpfen
Boris Tessmann
1993 Judgment Night
dt.: Judgment Night – Zum Töten verurteilt
Ekkehardt Belle
1994 Lightning Jack  
1995 Outbreak
dt.: Outbreak – Lautlose Killer
Dietmar Wunder
1995 Losing Isaiah
dt.: Die andere Mutter
Dietmar Wunder
1996 Jerry Maguire
dt.: Jerry Maguire: Spiel des Lebens
Dietmar Wunder
1997 As Good as It Gets
dt.: Besser geht’s nicht
Dietmar Wunder
1998 What Dreams May Come
dt.: Hinter dem Horizont
Dietmar Wunder
1998 A Murder of Crows
dt.: A Murder of Crows – Diabolische Versuchung
Dietmar Wunder
1999 Instinct
dt.: Instinkt
Dietmar Wunder
1999 Chill Factor
dt.: Der Chill Factor
Dietmar Wunder
2000 Men of Honor Dietmar Wunder
2001 Pearl Harbor Dietmar Wunder
2001 Rat Race
dt.: Rat Race – Der nackte Wahnsinn
Dietmar Wunder
2002 Snow Dogs
dt.: Snowdogs – Acht Helden auf vier Pfoten
Dietmar Wunder
2002 Boat Trip Dietmar Wunder
2003 Radio
dt.: Sie nennen ihn Radio
Dietmar Wunder
2005 Shadowboxer Dietmar Wunder
2006 End Game
dt.: End Game – Tödliche Abrechnung
Dietmar Wunder
2007 What Love Is  
2007 Daddy Day Camp
dt.: Der Kindergarten Daddy 2 – Das Feriencamp
Dietmar Wunder
2008 Hero Wanted Dietmar Wunder
2008 Linewatch Dietmar Wunder
2009 The Way of War Dietmar Wunder
2009 Wrong Turn at Tahoe Dietmar Wunder
2011 The Hit List Dietmar Wunder
2012 Red Tails Dietmar Wunder
2012 One in the Chamber
dt.: Last Bullet – Showdown der Auftragskiller
Dietmar Wunder
2013 Life of a King Dietmar Wunder
2013 Absolute Deception Dietmar Wunder
2014 Freedom Thomas Darchinger
2016 American Horror Story, Feernsehfolgen Dietmar Wunder
2016-18 American Crime Story, Feernsehreeg Dietmar Wunder

UttekenBearbeiten

Gooding Jr. hett bit hüüt (Mai 2015) föffteihn Filmpriesen wunnen un weer för nochmol 28 nomineert. Uttekent weer he ünner annern mit:

LiteraturBearbeiten

  • Cuba Gooding jr., in: Internationales Biographisches Archiv 06/2003 vun’n 27. Januar 2003, in’t Munzinger-Archiv (Artikelanfang as pdf)

WeblenkenBearbeiten

  Cuba Godding Jr.. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.