Wapen/Flagg Koort
hett keen Wapen
Neeikamperfehn
Laag vun Neeikamperfehn in Düütschland
Basisdaten
Bundsland: Neddersassen
Landkreis: Leer
Samtgemeente: Hesel
Flach: 6,27 km²
Inwahners: 1.639 (30. Juni 2005)
Inwahnerdicht: 261,4 Inwahners pro km²
Hööchd: 1 m över de See
Postleettall: 26835
Vörwahl: 04946
Geograafsche Laag:
Koordinaten:53° 20′ N, 7° 33′ O
53° 20′ N, 7° 33′ O
Grenzen bi OSM: 2012932 2012932
Gemeenslötel: 03 4 57 015
Öörd in de Gemeen: 2
Börgermeester: Hartmut Junge (AWG)
Websteed: www.hesel.de
Karte

Neeikamperfehn is en Gemeente in d’ Landkreis Leer midden in Oostfreesland. Se is Lidd van d’ Samtgemeente Hesel. De Gemeente besteiht siet de Refoorm van d’ Gemeenten in Neddersassen van dat Jahr 1973. Der Naam is tosammensett ut de Namen van de Dörpen Stiekelkamperfehn un Neeifehn, de 1973 to de Gemeente Neeikamperfehn tosammenfaat wurren. De Gemeente is 627 Hektar groot. D’r wahnen 1600 Lü.

Ok wenn dat Grünnen van Neeikamperfehn in dat Jahr 1973 was, so sünd beid Oortsdeelen wat oller. Beid wurren in dat Jahr 1660 in d’ Moor as Fehnsiedeln gründt. Dat dat Fehndörpen sünd, is vandag noch an de Wieken to sehn, de dwars de Gemeente gahn.

Nordelk grenzt Neeikamperfehn an dat Loog Timmel, dat to de Gemeente Grotefehn in d’ Landkreis Auerk hört. Westelk liggt Jheringsfehn in de Gemeente Moormerland, südelk un oostelk is Neekamperfehn van de Gemeente Hesel insluten. De beid Dörpen Beningafehn un Stikelkamp hören to de Gemeente Hesel, man van de heele Leven un ok van de Upboo billen se mit Neeikamperfehn en Eenheeid. De Inwahners van Beningafehn un Stikelkamp stüren hör Kinners to de Grundschool Neeikamperfehn, gahn na d’ luthersche Kark in Stiekelkampfehn un hören to de sülvke Spoortvereen as de Neeikamperfehntjers. De meeste Lü proten dat Oostfreesch Plattdüütsch.

In Neeikamperfehn gift dat en paar Geschäften. Oostelk steiht de Stikelkamper Holt, en van de raar Holten in Oostfreesland. Daar gift dat dat Good Stikelkamp un de lüttje Karkhof van de vöörmalsche Heerskupps-Familie Lantzius-Beninga. De Sauteler Kanaal is up en wied Streek twüsken de Oortsdeelen Stiekelkamperfehn un Neeifehn. In Neeifehn is en historisch Slüüs to sehn.

Buurmester un ok Gemeentedirektor sünner Lohn is Hartmut Junge, de för d’ AWG in d’ Gemeenteraad sitten deit. De AWG hett d’r siet de Wahl in d’ September-Maand 2006 sess Seten, die SPD fiev Seten. Ok in d’ Samtgemeenteraad un in d’ Kreisdag sitt Hartmut Junge, man daar is he för d’ CDU in.

Weblinks ännern