Hauptmenü öffnen
Fredric March, fotografeert vun Carl van Vechten, 1939

Fredric March, eegentlich Frederick Ernest McIntyre Bickel, (* 31. August 1897 in Racine, Wisconsin; † 14. April 1975 in Los Angeles, Kalifornien) weer en US-amerikaansch Schauspeler, de in Hollywood mehr as dre Johrteihnten lang to de wannelnstfähigsten un ansehnsten Charakterdorstellern tell. För Dr. Jekyll und Mr. Hyde (1931) un Die besten Jahre unseres Lebens (1946) wunn he tweemal den Oscar as Best Hööftdorsteller. An' Broadway wurr he buterdem tweemal mit den Tony Award uttekent.

LevenÄnnern

KarriereÄnnern

Nah dat Entlaaten ut de Armee 1918 hett March tonächst en Loopbahn as Bankangestellter in New York City plaant. Nah lüttgeren Rullen in' Vaudeville geev he 1920 sien Debüt as Bühnenschauspeler. Dorneben hett he Statistenrullen in Stummfilmen övernommen, de Anfang vun de 1920er-Johren in New York produzeert wurrn. Af 1924 speel he an' Broadway, wo he all twee Johr later mit The Devil in the Cheese den Dörbröök schaff. De groot Spood vun sien John-Barrymore-Parodie in de Kummedie The Royal Family of Broadway, de Filmadaptschoon vun dat Bühnenstück The Royal Family vun Edna Ferber un George Simon Kaufman, broch hüm 1929 en Fievjohresverdrag mit Paramount in, wo March gau to en anseggt Dorsteller upsteeg. All in sien eerst beid Johren kreeg March good Rullen neben Ann Harding in Paris Bound, Ruth Chatterton in Wiegenlied un neben Nancy Carroll in Laughter.

Den Dörbröök harr he mit sien Hööftrull in Rouben Mamoulian sien Adaptschoon vun Dr. Jekyll und Mr. Hyde, för de he en Oscar as best Hööftdorsteller kreeg. In scharpen Kontrast dorto stunnen sien Upträen neben Norma Shearer in Liebesleid un as verfolgt Christ in Im Zeichen des Kreuzes, Cecil B. DeMille sien Regie-Comeback bi Paramount. Ernst Lubitsch geev hüm 1933 en Rolle in Serenade zu dritt, de hüm gemeensam mit Gary Cooper un Miriam Hopkins wies. Nah eenig weniger interessanten Rullen hett March mit Utloopen vun den Verdrag 1934 dat Paramount Studio verlaaten un hett sien Karriere spoodriek as free lancer, also as Schauspeler ahn fast Binnen an en Filmstudio, fortsett. 1938 wurr he to'n hööchstbetallten Schauspeler vun dat Johr mit en Inkommen vun 465.000 US-Dollar.

To sien Erfolgen hörrn The Affairs of Cellini neben Constance Bennett, de Rull vun den Grafen Wronsky an de Siet vun Greta Garbo in Anna Karenina un as James Hepburn, 4. Earl of Bothwell, den Ehemann vun Maria Stuart, in Maria von Schottland mit Katharine Hepburn. Sien Talent för Kummedies wies he 1937 neben Carole Lombard in Denen ist nichts heilig ünner de Regie vun William Wellman, de hüm in dat sülvig Johr ok as alkoholkranken Ex-Star in Ein Stern geht auf neben Janet Gaynor groot rutstellen dee. Sien Karriere is in de dorupfolgend Johren en beten wat afebbt. Utnahmen billen de Kummedien Susan und der liebe Gott mit Joan Crawford un besünners Meine Frau die Hexe, bi de René Clair Regie führ un in de March al Gouverneurskandidat Wallace Wooley en wedderborn Hexe, speelt vun Veronica Lake, heiraadt. 1946 kreeg Fredric March för sien Rolle in Die besten Jahre unseres Lebens nah den Roman Glory for Me vun MacKinlay Kantor sien tweeten Oscar. En wiedere Nomineeren kreeg he 1951 för sien Dorstellen vun den Willy Loman in de Verfilmung vun dat Stück Tod eines Handlungsreisenden vun Arthur Miller.

Sien bekanntst Bühnenupträen harr he in de Kummedie The Royal Family un in Wir sind noch einmal davongekommen vun Thornton Wilder, wo he neben Tallulah Bankhead speel, as ok in en dramatiseert Faaten vun den Roman A Bell For Adano vun John Hersey. För sien Dorstellen vun den James Tyrone in Eugene O’Neill sien Eines langen Tages Reise in die Nacht wurr he 1956 mit en New York Drama Critics Award uttekent.

PrivatlevenÄnnern

Van 1921 bit 1927 weer March mit de Theaterschauspelerin Ellis Baker verheiraadt. Noch in dat Johr vun de Scheeden hett March in tweet Ehe de Schauspelerin Florence Eldridge, mit de he bit to sien Dood verheiraadt bleev. Se hemm twee Kinner adopteert. March is mit 77 Johren an Krebs storven. He wurr in New Milford, Connecticut, bisett. He hett en Steern up den Hollywood Walk of Fame.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1921 The Education of Elizabeth  
1921 The Great Adventure  
1929 Paris Bound  
1930 Paramount on Parade
dt.: Paramount-Parade
 
1930 Sarah and Son
dt.: Wiegenlied
 
1930 The Royal Family of Broadway  
1930 Laughter  
1931 Dr. Jekyll and Mr. Hyde (Film, 1931)
dt.: Dr. Jekyll und Mr. Hyde
Joachim Kerzel (Synchro 1988)
1932 The Sign oft he Cross
dt.: Im Zeichen des Kreuzes
 
1932 Smilin’ Through
dt.: Liebesleid
 
1933 Design för Living
dt.: Serenade zu dritt
Claus Biederstaedt
1934 The Affairs of Cellini  
1934 Death Takes a Holliday
dt.: Die schwarze Majestät
 
1934 The Barretts of Wimpole Street  
1935 We Live Again  
1935 Les Misérables
dt.: Die Elenden
Gerd Günther Hoffmann (Synchro 1975)
1935 The Dark Angel
dt.: Der Weg im Dunkel
Claus Biederstaedt (Synchro 1981)
1935 Anna Karenina (Film 1935)
dt.: Anna Karenina
Siegfried Schürenberg (Synchro 1953)
1936 Anthony Adverse
dt.: Ein rastloses Leben
 
1936 Mary of Scotland
dt.: Maria von Schottland
 
1937 A Star Is Born
dt.: Ein Stern geht auf
Claus Biederstaedt (Synchro 1982)
1937 Nothing Sacred
dt.: Denen ist nichts heilig
Claus Biederstaedt (Synchro 1981)
1938 The Buccaneer
dt.: Der Freibeuter von Louisiana
Joachim Kemmer (Synchro 1978)
1938 There Goes My Heart
dt.: Millionärin auf Abwegen
 
1939 Tradewinds  
1940 Susan and God
dt.: Susan und der liebe Gott
Fred Maire (Synchro 1991)
1941 One Foot in Heaven
dt.: Mit einem Fuß im Himmel
 
1942 I Married a Witch
dt.: Meine Frau, die Hexe
Friedrich Schoenfelder
1944 The Adventures of Mark Twain
dt.: Die Abenteuer Mark Twains
Adolf Gondrell (1. Synchro)
Joachim Kerzel (2. Synchro)
1946 The Best Years of Our Lives
dt.: Die besten Jahre unseres Lebens
O.E.Hasse
1949 Christoph Columbus (Film, 1949)
dt.: Christoph Columbus
Richard Münch
1951 Death of a Salesman
dt.: Tod eines Handlungsreisenden
 
1953 Man on a Tightrope
dt.: Ein Mann auf dem Drahtseil
 
1954 Executive Suite
dt.: Die Intriganten
Ernst Schröder
1954 The Bridges of Toko-Ri
dt.: Die Brücken von Toko-Ri
Paul Wagner
1955 The Desperate Hour
dt.: An einem Tag wie jeder andere
Paul Wagner
1956 Alexander the Great (Film, 1856)
dt.: Alexander der Große
Erik Jelde (Synchro 1973)
1956 The Man in the Gray Flannel Suit
dt.: Der Mann im grauen Flanell
Siegfried Schürenberg
1959 Middle oft he Night
dt.: Mitten in der Nacht
Siegfried Schürenberg
1960 Inherit the Wind
dt.: Wer den Wind sät
Konrad Wagner
1963 Seven Days in May
dt.: Sieben Tage im Mai
Paul Wagner
1967 Hombre
dt.: Man nannte ihn Hombre
Paul Wagner
1970 …tick… tick… tick…  
1973 The Iceman Cometh  

UtteknungenÄnnern

Oscar/Best HööftdorstellerÄnnern

Golden Globe AwardÄnnern

  • 1951 – Nomineeren as Best Schauspeler för Death of a Salesman

BAFTAÄnnern

  • 1951 – Nomineeren as best utlännsch Schauspeler für Death of a Salesman

WeblenkenÄnnern

  Fredric March. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.