Hauptmenü öffnen

Irene Lentz (verh. as Irene Jones, later as Irene Gibbons; * 8. Dezember 1900 in Baker, Montana, USA; † 15. November 1962 in Los Angeles, Kalifornien, USA) weer en US-amerikaansche Kledaaschmakersche, de in’n Afspann tomeist as Irene opföhrt weer.

Inholtsverteken

Leven un WarkÄnnern

Lentz is in de Tiet vun’n Stummfilm na’n Film kamen. As Schauspelersche hett se 1921 mit Slapstick-Kummedien an de Siet vun Mack Sennett, Ben Turpin un Billy Bevan anfungen. 1929 hett se F. Richard Jones heiraat, de bi ehrn eersten Film Speelbaas weer. De is in’n Dezember 1930 aver al fröh an en Tuberkuloos doodbleven.

In junge Johren harr Irene Lentz al dat Neihen lehrt. Mit ehr egen Kledaasch hett se en lütten Laden apen maakt, mit den se veel Spood haar. Se is denn in en hoch ansehne Boutique anstellt worrn, woneem ok Stars ut Hollywood inköpen deen. So keem dat, dat se ok in de Filmindustrie gau bekannt weer. Unafhangige Studios hebbt denn bi ehr nafraagt, dat se Kledaasch för en poor Produkschonen maken schüll. Vun de Tiet an, hett se sik blots noch Irene nöömt. 1933 hett se de eerste Arbeit för en Filmprodukschoon maakt. Veel Spood harr se 1937 mit ehr Kledaasch vun Ginger Rogers in dat Musical The Gay Divorcee (dt.: Tanz mit mir). Dorna hett se nu fakener ok för grote Studios arbeit. Ünner annern hett se Kledaasch maakt för Marlene Dietrich, Jean Arthur, Carole Lombard, Merle Oberon un Deborah Kerr.

Dör ehr Arbeit hett se den Schriever Eliot Gibbons drapen, den se 1936 heiraten de. He weer de Broder vun den mit Priesen uttekten Filmutstatter Cedric Gibbons. Dör de Verbinnen vun den Utstatter harr Irene de Mööglichkeit, na MGM to wesseln. Dor haar se denn dat Seggen in dat Afdeel för Kledaasch. Sünners loovt weer dor ehr Avantgarde-Kreatschoon för Lana Turner. Dorför is se 1949 för den Oscar nomineert wesen.

Ofschoonst se veel Spood harr, weer de Arbeit mit ehrn mächtigen un dicknäsigen Swager as ok de Eh mit Eliot nich licht. 1950 is se vun MGM weggahn, vunwegen dat se en egen Moodhuus apen maken wull. Se is teihn Johren vun de Filmindustrie wegbleven, weer denn aver vun ehr Fründin Doris Day betütert, dat se noch mol na’n Film torüch kamen schüll. Foorts harr se ok wedder Spood mit ehr Arbeiten. Ehr tweete Nomineren för den Oscar harr se för Doris Day ehr Kledaasch in Midnight Lace (dt.: Mitternachtsspitzen). 1962 het tse sik denn aver vullstännig vun’n Film torüchtagen.

An’n 15. November 1962 hett Irene in’t Knickerbocker Hotel in Los Angeles Sülvstmoord maakt. De 62-Johrige harr toeerst versöcht sik de Pulsadern apentosnieden, wat aver nich funkschoneert hett. Dorophen is se an’n Namiddag ut dat Finster vun de Baadstuuv in’n veerteihnsten Stock sprungen un dorbi op dat Vördack vun de Lobby opslahn. Ehr Liek weer eerst an’n Avend opdeckt.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel
1936 Wedding Present
1937 Shall We Dance
dt.: Tanz mit mir
1938 Vivacious Lady
1938 There Goes My Heart
dt.: Millionärin auf Abwegen
1939 Midnight
dt.: Enthüllung um Mitternacht
1939 Intermezzo: A Love Story
dt.: Intermezzo
1940 Lucky Partners
dt.: Glückspilze
1940 He Stayed for Breakfast
1940 Seven Sinners
dt.: Das Haus der sieben Sünden
1942 They All Kissed the Bride
dt.: Ein Kuss zuviel
1942 Tales of Manhattan
dt.: Sechs Schicksale
1942 The Talk of the Town
dt.: Zeuge der Anklage
1943 Above Suspicion
dt.: Gefährliche Flitterwochen
1943 Thousands Cheer
dt.: Nacht der tausend Sterne
1943 A Guy Named Joe
dt.: Kampf in den Wolken
1944 Broadway Rhythm
1944 Two Girls and a Sailor
dt.: Mein Schatz ist ein Matrose
1944 Gaslight
dt.: Das Haus der Lady Alquist
1944 Music for Millions
dt.: Musik für Millionen
1944 The Canterville Ghost
dt.: Das Gespenst von Canterville
1944 The Seventh Cross
dt.: Das siebte Kreuz
1945 Adventure
dt.: Mann ohne Herz
1945 The Picture of Dorian Gray
dt.: Das Bildnis des Dorian Gray
1945 The Clock
dt.: Urlaub für die Liebe
1946 Easy to Wed
dt.: Eine Falle für die Braut
1946 The Postman Always Rings Twice
dt.: Im Netz der Leidenschaften
1946 The Yearling
dt.: Die Wildnis ruft
1947 Living in a Big Way
dt.: Liebe auf den zweiten Blick
1947 Fiesta
dt.: Mexikanische Nächte
1947 Cass Timberlane
dt.: Fesseln der Liebe
1947 The Sea of Grass
dt.: Endlos ist die Prärie
1947 The Unfinished Dance
dt.: Tanz ohne Ende
1948 State of the Union
dt.: Der beste Mann
1948 Julia Misbehaves
dt.: Die unvollkommene Dame
1948 The Pirate
dt.: Der Pirat
1949 The Bribe
dt.: Geheimaktion Carlotta
1949 Neptune’s Daughter
dt.: Neptuns Tochter
1949 Scene of the Crime
dt.: Sumpf des Verbrechens
1949 In the Good Old Summertime
dt.: Damals im Sommer
1950 Please Believe Me
dt.: Drei Männer für Alison
1960 Midnight Lace
dt.: Mitternachtsspitzen
1961 Lover Come Back
dt.: Ein Pyjama für zwei
1963 A Gathering of Eagles
dt.: Der Kommodore

UttekenÄnnern

Irene weer för ehr Arbeiten dreemol för Filmpriesen vörslahn, dorünner tweemol för den Oscar in de Kategorie Best Kledaasch. Uttekent weer se 2005 mit de Opnahm in de Hall of Fame vun de Costume Designers Guild.

WeblenkenÄnnern