Jessie Royce Landis

Jessie Royce Landis (* 25. November 1896 in Chicago, Illinois; † 2. Februar 1972 in Danbury, Connecticut) weer en US-amerikaansch Schauspelerin.

LevenÄnnern

Jessie Royce Landis fung hör Schauspeelloopbahn an Theaternvun hör Heimatstadt Chicagoan. Mit 30 Johren geev se hör Debüt an‘n Broadway in New York City in dat Stück The Honor of the Family.[1] All in jung Johren hett se sück spoodriek up Charakterrullen spezialiseert, de faken öller as se sülvst weern, de hör aber en lang Schauspeelkarriere inbrocht hemm. [2] 1930 speel se de Fruenhööftrull in den Toonfilm Mann über Bord neben George Bancroft, doch bleev dat för de folgen 19 Johren hör letzt Filmupträe. In de 1930er- un 1940er-Johren hett se hör Theaterloopbahn fortsett un speel in insgesamt över 30 Broadway-Produktschonen.[3]

Eerst af 1949 stunn Jessie Royce Landis weer regelmatig vör de Kamera, wo se nu meest in moderlich, kummediantisch Nebenrullen to’n Insatz keem. Hör bekannst Rullen harr se woll ünner de Regie vun Alfred Hitchcock in Über den Dächern von Nizza (1955), hier speel se de Moder vun Grace Kelly, in Der unsichtbare Dritte (1959) speel se de Moder vun Cary Grant. In beid Filmen gung de Figur vun Landis hör Filmkinner dör hör exzentrisch un överförsörglich Verhollen up de Nerven. As Moder vun hör hitchcockschen Filmdochter Grace Kelly is se ok in dat Melodram Der Schwan uptreeden. Hör letzt Kino-Rull speel se in den Katastrophenfilm Airport, hör letzten Feernsehupträe harr Royce Landis 1971 in en Folg vun de Reeg Columbo.

1954 hett se hör Autobiografie You Won't Be So Pretty herutbrocht. 1972 is Jessie Royce Landis in dat Öller vun 75 Johren an Krebs storven.

Filmographie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1930 Derelict
dt.: Mann über Bord
 
1949 Mr. Belvedere Goes to College  
1949 My Foolish Heart
dt.: Angst vor der Schande
 
1955 To Catch a Thief
dt.: Über den Dächern von Nizza
Friedel Schuster
1956 The Swan
dt.: Der Schwand
Judith Holzmeister
1956 The Girl He Left Behind
dt.: Playboy – Marsch, marsch!
 
1957 My Man Godfrey
dt.: Mein Mann Gottfried
Friedel Schuster
1958 I Married a Woman
dt.: Links und rechts vom Ehebett
 
1959 North by Northwest
dt.: Der unsichtbare Dritte
Friedel Schuster
1959 A Private’s Affair
dt.: Das gibt’s nur in Amerika
Alice Treff
1960 Goodbye Again
dt.: Lieben Sie Brahms?
Tina Eilers
1962 Bon Voyage!
dt.: Champagner in Paris
Gisela Trowe
1962 Critcic’s Choice
dt.: Tu das nicht, Angelika
 
1962 Boy’s Night Out
dt.: Sexy! - Männer gehören an die Leine
Friedel Schuster
1963 Gidget goes to Rome
dt.: April entdeckt Rom
 
1970 Airport Tina Eilers
1971 Columbo: Lady in Waiting
dt.: Columbo: Schritte aus dem Schatten
Inge Birkmann

WeblenkenÄnnern

  Jessie Royce Landis. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.

Enkeld NahwiesenÄnnern

  1. Jessie Royce Landis: What a Character!
  2. Jessie Royce Landis bi Allmovie
  3. Jessie Royce Landis: What a Character!