Hauptmenü öffnen
Lilja Kedrowa (1965)

Lilja Kedrowa (Russ’sch: Лиля Кедрова, engl. Schriefwies Lila Kedrova; * 9. Oktober 1918 in Petrograd; † 16. Februar 2000 in Sault Ste. Marie, Ontario) weer en franzöösche Schauspelersche, de ut Russland stammt.

Leven un WarkÄnnern

Kedrowa weer de Dochter vun twee Opernsingers. Ehr Öllern weern 1922 mit ehr na Berlin utwannert un 1928 denn wieter na Frankriek, woneem ehr Mudder an’t Conservatoire de Paris ünnerrichten de. Ehr Filmloopbahn hett se vör allen mit franzöösche Filmen anfungen, bit se Mitt vun de 1960er Johren bekannt worrn is. 1965 mit de Oscar uttekent för ehr Rull as Madame Hortense in den Film Zorba the Greek (dt.: Alexis Sorbas). De glieke Rull hett se ok an’n Broadway speelt un is dorför mit den Tony Award ehrt worrn. Se hett in mehr as sösstig Produkschonen mitspeelt.

An’n 16. Februar 1968 hett se ehrn Ehmann Richard Howard heiraat. Se is 2000 in ehr Sommerwahnung in an en Lungensweer doodbleven, nadem se lang mit de Alzheimer-Krankheit to kriegen harr.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Synchroonsnacker
1938 Ultimatum  
1953 Weg ohne Umkehr  
1955 Razzia sur la chnouf
dt.: Razzia in Paris
Gisela Trowe
1959 La femme et le pantin
dt.: Ein Weib wie der Satan
 
1961 Les Concini, Feernsehn  
1964 Zorba the Greek
dt.: Alexis Zorbas
Tina Eilers
1965 A High Wind in Jamaica
dt.: Sturm über Jamaika
Tina Eilers
1966 Torn Curtain
dt.: Der zerrissene Vorhang
Tina Eilers
1966 Maigret à Pigalle
dt.: Maigret und der Würger von Montmartre
Gisela Reißmann
1972 Rak  
1974 Soft Beds, Hard Battles
dt.: Weiche Betten, harte Schlachten
Dagmar Altrichter
1976 Le locataire
dt.: Der Mieter
Eva Lissa
1978 Le paradis des riches  
1979 Les égouts du paradis
dt.: Der Weg ins Paradies
 
1979 Clair de femme
dt.: Die Liebe einer Frau
Tilly Lauenstein
1980 The Ghost Sonata, Feernsehn  
1980 Tell Me a Riddle  
1982 Blood Tide
dt.: Das Monster aus der Tiefe
 
1988 Some Girls  
1991 A Star for Two
dt.: Ein Stern für zwei
Angelika Bender

UttekenÄnnern

Kedrowa weer för den Film Zorba the Greek för fief verschedene Filmpriesen vörslahn, bleev för annere Filmen aver ahn Nomineeren. Uttekent weer se blots eenmol mit den Oscar in de Kategorie Best Nevenrull.

WeblenkenÄnnern