Hauptmenü öffnen

Robert North Bradbury (egentlich Ronald Bradbury *23. März 1886 in Walla Walla, Washington; † 24. November 1949 in Glendale, Kalifornien) weer en US-amerikaanschen Filmspeelbaas, Dreihbookschriever un Filmproduzent, de twüschen 1918 un 1941 alltohopen 125 Speelfilmen inszeneert hett.

Leven un WarkÄnnern

Bradbury is bit Enn vun de 1910er Johren mit en Vaudeville-Show dör de Lannen tingelt, vördem he sik mit de Familie in Hollywood ansiedelt hett. In’t Johr 1916 füng he sien Loopbahn bi’n Film an, as sien eerst Dreihbook mit den Titel Along the Malibu as Stummfilm ümsett worrn is. Twee Johren later weer he dat eerste mol Speelbaas bi den Western The Wooing of Riley. In de Stummfilm-Tiet hett he en grote Tall vun Filmen inszeneert un hett faken ok sülvst dat Dreihbook dorto schreven. 1920 hett he mit sien Söhnen Bill Bradbury un Bob Steele den Aventüerfilm The Adventures of Bob and Bill dreiht, wat de Anfang vun en Reeg weer. Dorna kemen noch dörteihn wietere Filmen mit de glieke Besetten. Twüschen 1933 un 1935 hett he veerteihn B-Filmen mit den dormols noch jungen John Wayne dreiht, de fröher en Schoolkameraad vun sien Söhn an de Glendale High School wesen is.

Filmografie (Utwahl)Ännern

Johr Titel Funkschoon
1916 Along the Malibu, Kortfilm Dreihbook
1919 Perils of Thunder Mountain Speelbaas
1921 Catching a Coon Speelbaas
1923 Desert Rider Speelbaas
1926 The Fighting Doctor Speelbaas
1928 Lightning Speed Speelbaas
Dreihbook
1933 Riders of Destiny
dt.: Die Wasserrechte von Lost Creek
Speelbaas
Dreihbook
1934 Blue Steel
dt.: Showdown am Adlerpaß
Speelbaas
Dreihbook
1934 The Star Packer
dt.: US Marshal John
Speelbaas
Dreihbook
1934 The Trail Beyond
dt.: Sie töten für Gold
Speelbaas
1934 The Lawless Frontier
dt.: Das Gesetz des Stärkeren
Speelbaas
Dreihbook
1934 The Man from Utah
dt.: Rodeo
Speelbaas
1935 Texas Terror
dt.: Abenteuer in Texas
Speelbaas
Dreihbook
1935 Rainbow Valley
dt.: Im Tal des Regenbogens
Speelbaas
1935 The Dawn Rider
dt.: Reiter in der Dämmerung
Speelbaas
1936 The Law Rides Speelbaas
1936 The Gun Ranger Speelbaas
1937 Sing, Cowboy, Sing Speelbaas
1937 Riders of the Dawn Speelbaas
1937 Stars Over Arizona Speelbaas
1941 Forbidden Trails Speelbaas

WeblenkenÄnnern

  Robert N. Bradbury. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.